Zuid-West Limburg

https://www.zuidwestlimburg.be/

Wnd. Zonecdt.: Bert Swijsen

Gemeentes: Alken, Beringen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Halen, Hasselt, Heers, Herk-De-Stad, Herstappe, Heusden-Zolder, Kortessem, Lummen, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren, Wellen, Zonhoven

Brandweerpost Beringen

Brandweerpost Borgloon

Brandweerpost Hasselt

Brandweerpost Herk-de-Stad

Brandweerpost Heusden-Zolder

Brandweerpost Sint-Truiden

Brandweerpost Tessenderlo

Brandweerpost Tongeren

Afgevaardigden V.S.O.A.

Noyens Bart

Firefighter.VL@vsoa-g2.eu

Vandenberk Peter

Vaste Gemachtigde

peter.vandenberk2@gmail.comGoed nieuws voor de hulpverlening ! Volgend jaar start de bouw van de nieuwe brandweerkazerne van Brandweer Beringen. Met ongeveer 900 lokale interventies per jaar, is een goede en flexibele infrastructuur noodzakelijk voor het waarborgen van een vlotte bijstand!

Het gaat zowel om een uitbreiding van de kleedkamer, administratieve ruimtes, leslokalen, verblijfsruimte en meer stelplaatsen met directe uitrit voor de voertuigen.

Als burgemeester en als Beringenaar ben ik zeer tevreden dat we dankzij de grondige renovatie en uitbreiding van de kazerne, verder inzetten op de veiligheid van iedereen in onze stad. 


Wij informeren u over tijdstippen van de examens die binnenkort plaatsvinden in onze zone. 

Professionalisering beroepsbrandweerman/dispatcher in de eigen zone of in een andere zone:


Schriftelijke proef op maandag 9 mei 2022 van om 18u30 in HasseltPraktische en mondelinge proef op vrijdag 20 mei 2022 in Hasselt (daguren). 

De planning laten wij u nog weten. Deze is afhankelijk van het aantal geslaagde kandidaten op het schriftelijk gedeelte. 

Aanwerving vrijwillige hulpverlener-ambulanciers:
Mondelinge proeven op maandag 9 mei, vrijdag 13 mei en dinsdag 17 mei, telkens van 9u30 tot 15u00